Comunitate

Conferința APRP

Protejarea și punerea în valoare a patrimoniului Domeniului Regal Peleș

Pe 28 și 29 septembrie 2021, Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș (APRP) a organizat conferința „Protejarea și punerea în valoare a Patrimoniului Domeniului Regal Peleș”, sub auspiciile Familiei Regale a României. Evenimentul a generat o mobilizare amplă la reabilitarea Castelului Peleș și a Domeniului Regal din Sinaia. 
APRP a tras un semnal de alarmă legat de stadiul critic de degradare în care se află Castelul Peleș și de nevoia accelerării proiectelor de salvare a monumentului. Reprezentanții tuturor autorităților cu miză în proiectul de protejare și reabilitare a Castelului Peleș și-au luat angajamentul că vor relansa procedurile legale și vor identifica direcțiile de finanțare necesare demarării unor acțiuni concrete. 
Dezbaterile legate de situația și renovarea Castelului Peleș au fost deschise de Alteța Sa Regală Principele Radu.  

Conferința a fost găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Parteneriate cu mediul academic

USAMV București, UAU ”Ion Mincu”, UNMB, UNITBV, UTCB.

Prin parteneriatele cu Asociația noastră, studenții celor cinci Universități iau parte la workshop-uri de formare și pregătire profesională în domeniul restaurării, conservării și punerii în valoare a monumentelor istorice.
Atelierele de lucru dedicate studenților reprezintă în primul rând o oportunitate de învățare a pașilor care trebuie urmați pentru formarea și dezvoltarea acestora ca viitori specialiști în reabilitarea, prezervarea și punerea în valoare a clădirilor istorice, grădinilor și parcurilor cu valoare peisagistică deosebită.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.