Stiloul Regelui Mihai I

Stiloul Pelikan ediție limitată, în onoarea Regelui Mihai

În 2019, Pelikan, renumitul brand german de instrumente de scris de lux a creat un stilou special, în ediție limitată, în onoarea Regelui Mihai I al României. Acest produs unic este și un instrument de strângere de fonduri în beneficiul misiunii Asociației pentru Patrimoniu Regal Peleș.

Proiectul reprezintă o inițiativă unică în lume. În toată istoria sa de 180 ani, Pelikan nu mai dedicat o ediție specială nici unei alte personalități, pe plan național sau mondial.

Ideea a luat naștere din timpul vieții Regelui Mihai, în 2017, și a primit consimțământul său. Timp de 2 ani, Pelikan și reprezentanții Casei Majestății Sale au lucrat pentru a realiza acest produs care să exprime valorile primordiale pe care Regele și brandul Pelikan le au în comun: tradiția, loialitatea și onoarea.

Stiloul a fost produs în numai 300 de exemplare, cu artă și înaltă măiestrie tehnică, fiecare exemplar fiind lucrat manual, la fabrica Pelikan din Germania.

Capacul fiecărui stilou din Ediția Regală poartă semnătura Regelui Mihai I și decoraţiuni placate cu aur de 23,5K. Inelul superior este gravat cu dictonul Casei Regale a României: „NIHIL SINE DEO”, căruia Regele i-a fost fidel toată viața. Coroana Întregirii, etalată pe corpul stiloului, este realizată din alamă placată cu aur de 23,5K finisată în două nuanțe.

Penița stiloului este din aur de 18K, parţial placată cu rodiu şi inscripţionată manual cu motivele şi logo-ul Pelikan. Corpul stiloului este confecționat în totalitate dintr-o rășină de înaltă calitate, de culoare neagră.

În 2019, Stiloul Regelui Mihai I a fost lansat în premieră mondială la București, în cadrul evenimentului numit „Literă de Rege”, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române și a Alteței Sale Regale Principele Radu.

Semnătura Regelui Mihai I al României gravată pe stiloul de colecție Pelikan ne face să înțelegem ce înseamnă asumarea cuvântului dat sau scris” a declarat, la eveniment, dl. Ion Tucă, membru fondator APRP.

Stiloul Regelui Mihai poate fi achiziționat pe platforma dedicată, www.LiteraDeRege.ro

O parte din fondurile obținute din vânzarea acestor instrumente de scris de lux sunt direcționate către Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.