Castelul Peleș și aniversarea Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei

Puține date din calendar sunt atât de încărcate de semnificație precum ziua de 26 martie. Astăzi sărbătorim ziua de naștere a Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei, dar și data proclamării Regatului României (26 martie 1881- prin votul Parlamentului, a fost proclamat Regatul României, stat independent și suveran). Este o coincidență uimitoare, ca cel de-al patrulea descendent al dinastiei române să se nască într-o zi cu asemenea însemnătate.
Cu acest prilej, îi urăm „La Mulți Ani !” Majestății Sale.

Vă oferim câteva fotografii de la aniversările oraganizate la Castelul Peleș, printre care o amintire de preț de la jubileul din anul 2009 – singura ședință foto realizată alături de tatăl său, Regele Mihai I, în Castelul Peleș, în biroul Regelui Carol.

Fiecare aniversare a Majestății Sale Margareta este o sărbătoare și pentru Domeniul Regal Peleș. În astfel de momente, personalități de prim rang din toată lumea vizitează Domeniul, la invitația Familiei Regale. Din 2008, castelele Peleș și Pelișor găzduiesc evenimentele ce reunesc familiile regale europene, ambasadori, personalități ale vieții publice românești, presă internațională, și care atrag sute de oameni din toată țara.
Aceste evenimente cresc statutul orașului Sinaia ca reper cultural și social în România.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.