Workshop USAMV București la Peleș

Studenții și profesorii #USAMV București, Facultatea de Horticultură, au revenit la lucru pe Domeniul Regal Peleș în luna mai a acestui an, pentru cea de-a VIII-a ediție anuală de workshop desfășurată cu susținerea logistică și financiară a Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș.

Cei 40 de studenți au deschis ediția 2022 a atelierului de peisagistică prin care, în fiecare an, partenerii noștri de la Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti regenerează speciile istorice de pe Domeniul Regal și redau frumusețea teraselor și grădinilor din jurul celor două castele. Acest proiect multi-anual inițiat de Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles oferă o oportunitate specială de practică și perfecționare studenților Universității și elevilor de la Liceul Tehnologic ”Carol I” – Valea Doftanei. Anul acesta, sub îndrumarea profesorilor lor, studenții s-au ocupat de terasele cu busturi de la Castelul #Peles, de Cascada Regelui Ferdinand de la Castelul #Pelisor. Au avansat și studiile dedicate refacerii Serelor Reginei Maria de la Castelul #Foișor. Împreună cu liceeni de la Valea Doftanei, tinerii voluntari vor continua în perioada următoare și proiectul de mentenanță a aleilor pietruite din pădurea – parc de pe întregul Domeniu Peles.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.