Viziune

Castelele Peleș și Pelișor sunt o parte inseparabilă a destinului familiei și țării mele. Strămoșul meu, Carol I, primul rege al României, a construit castelul Peleș cu aceeași disciplină și dăruire cu care a format România, ca națiune. Astfel, la fel ca și românii, castelul se înalță astăzi mândru, în ciuda adversităților istoriei. Frumusețea și valoarea lor incontestabilă au protejat cele două castele de la tendințele distructive ale comunismului, și, deși timpul și-a spus cuvântul, ele au rezistat fără a-și pierde măreția. Aceste edificii au insuflat respect generațiilor, și astăzi, ele reprezintă nu doar o moștenire a trecutului, ci și o ființă vie, apreciată de toate generațiile, de români și străini deopotrivă.”
M.S. Regele Mihai I al României

În perioada monarhiei române, Sinaia devenea ”capitala” neoficială a României, din mai până în noiembrie. Orașul prindea viață într-o efervescență de activități oficiale – vizite ale demnitarilor de stat, recepții ale ambasadorilor, întâlniri ale Consiliului de Coroană, evenimente private sau culturale – banchete, aniversări sau nunți regale, concerte, piese de teatru, serate literare sau festivități publice.

De la retrocedarea Domeniului Regal către M.S. Regele Mihai I, Familia Regală face ca această tradiție să renască, într-o perspectivă modernă.

Restaurând clădirile de patrimoniu și îngrijind comorile naturale ale domeniului regal, Asociația pentru Patrimoniu Regal Peleș asigură cadrul care atrage vizitatori din țară și din toată lumea.

Ei vin pentru a explora trecutul, pentru a admira peisaje spectaculoase, a se bucura de evenimente culturale, oportunități educaționale și de relaxare, precum și de o diversitate de alte activități.

Sprijiniți proiectele noastre!

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.