Video – Alteța Sa Regală Principele Radu trage un semnal de alarma despre situația Castelului Peleș: ” Este important ca acest loc să continue să traiască”

Miercuri, 20 septembrie 2023, la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, au început lucrările conferinței “Patrimoniul cultural, natural și construit la 150 de ani de la proiectarea Castelului Peleș”, organizată de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș și desfășurată sub auspiciile Familiei Regale a României.

Asociația organizează, din doi în doi ani, o conferință internațională, la București și la Sinaia, pentru a face cunoscute societății românești și la nivelul Uniunii Europene valoarea și unicitatea Domeniului Regal Sinaia.

Conferința din acest an sărbătorește 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș și 150 de ani de la existență a Domeniului Regal Sinaia, intrat în proprietatea Principelui Suveran Carol I în anul 1873.

Evenimentul a avut loc în prezența Consilierului Prezidențial profesor universitar Sergiu Nistor, a ministrului Culturii, doamna Raluca Turcan și a unor reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului României. Au luat parte la reuniunea științifică rectori și profesori universitari, specialiști din economie, arhitectură, muzică, horticultură, mediu înconjurător și construcții, jurnaliști și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale, cu scopul de a aduce împreună diverse segmente ale societății românești în generoasa inițiativă de a proteja și de a pune în valoare Castelele Peleș și Pelișor, precum și întregul patrimoniu construit, cultural și natural de pe Domeniul Regal Sinaia.

Cu o zi înainte, marți, 19 septembrie, în numele Majestății Sale Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu a găzduit o seară Palatului Elisabeta dedicată patrimoniului construit și natural al Domeniului Regal Sinaia. Au fost invitați membrii Comitetului Director al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, alături de membri, colaboratori, voluntari și parteneri ai organizației. Au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului, personalități ale societății civile, oameni de afaceri, jurnaliști, distinse personalități din mediul academic, oameni de artă.

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș este o organizaţie menită să protejeze și să pună în valoare patrimoniul construit și cel natural de pe Domeniul Regal Sinaia.

Organizația desfășoară, în fiecare an, proiecte educaționale, menite să pregătească, prin ateliere studențești sau tabere de creație, viitorii specialiști în arhitectură, construcții și agricultură, precum și viitori slujitori ai Artelor.

Conferința de la Biblioteca Centrală Universitară Regele Carol I

https://www.stiripesurse.ro/video-principele-radu-trage-un-semnal-de-alarma-despre-situatia-castelului-peles-este-important-ca-acest-loc-sa-continue-sa-traiasca_3074333.html

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.