Pe 20 octombrie se va sărbători Ziua Internațională a Peisajului. În acest context, APPRP și USAMV București pregătesc, la Sinaia, o serie de evenimente și ateliere de lucru menite să identifice și să recupereze valorile de patrimoniu peisager.
Activitățile vor debuta cu atelierul ”Analiza si documentarea proiectului de restaurare a peisajului istoric al Castelului Peles – Sinaia”. În perioada 21-27 septembrie, 20 de studenți (peisagiști și horticultori), însoțiți de cadre didactice specializate vor realiza analiza și evaluarea peisajului. De asemenea, vor interveni, pentru al șaselea an consecutiv, in vederea recuperarii si revitalizarii vegetatiei existente pe terasele Castelelor Peles, Pelisor si Sera Regala. Cu acest prilej vor fi cartate elementele valoroase (puncte de belvedere, zone de repaus, repere istorice etc.) prezente în peisajul istoric din zona de legătura dintre Castelul Peles și Complexul Vulpărie. Lucrările studenților vor refuncționaliza traseele de promenadă spre Vulpărie
Pe 17 octombrie, în avanpremiera Zilei Internaționale a Peisajului, tot la Sinaia va fi lansat oficial Proiectul de revitalizare a traseelor turistice și a incintei complexului Vulpărie, care va deveni un Centru cultural multifunctional.
Pe 20 oct. 2020 Ziua Internațională a Peisajului va fi marcată cu un eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, la care vor fi invitați reprezentanți ai Ministerului Culturii, Primăriei Sinaia, și ai altor instituții importante (ambasade, institutii culturale, universități etc.). Vor fi prezentate proiectele derulate în parteneriat cu administrația publică, pentru a integra peisajul, din diverse perspective, în politicile sectoriale urbane.
Evenimentul se va încheia cu o intervenție demonstrativă de reactivare a Modulului sustenabil, creat în urmă cu aproximativ un an (noiembrie 2019), în colaborare cu Ambasada Olandei la Bucuresti.