Studenții de la UTCB încep restaurarea clădirilor istorice de pe Domeniul Regal Peleș

Suntem onorați să îi avem alături de noi, între 11 și 17 septembrie 2023, pe 20 dintre studenții Universității Tehnice de Construcții București, în cadrul unei sesiuni de mobilitate din care nu vor lipsi și activități EU-CONEXUS.

În cadrul Protocolului de Parteneriat încheiat între Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș și UTCB, studenții vor lua parte la activități practice privind restaurarea clădirilor istorice de pe Domeniul Regal Peleș, sub îndrumarea profesorilor coordonatori UTCB și a echipei care a început deja lucrările de reabilitare a Vilei Șipot, Casa Arhitecților și Complexului Vulpărie.

De asemenea, vor participa la activități menite să îi formeze pentru rolul de Ambasador local al Alianței Europene de Universități din care UTCB face parte, respectiv EU-CONEXUS. În acest sens, vor fi organizate sesiuni de comunicare, teamwork, time management, protocol și etichetă.

Rezultatele activităților de restaurare vor fi anunțate în cadrul Conferinței Internaționale „Patrimoniul cultural, natural și construit la 150 de ani de la proiectarea Castelului Peleș”, evebiment ce va avea loc pe 20 septembrie, la Biblioteca Centrala Universitară „Carol I”.

Asociația pentru Patrimoiul Regal Peleș a încheiat Protocol de Parteneriat cu mai multe instituții de învățământ superior din România – UTCB, Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV Bucuresti), Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București (UAUIM), Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Universitatea Transilvania din Brașov. Obiectivul nostru comun este să ne asigurăm că patrimoniul Domeniului Regal Peleș va fi repus în valoare și lăsat moștenire prețioasă generațiilor ce vin, în semn de respect față de natură, arhitectură și, mai ales, istorie!

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.