Statuia Regelui Mihai va fi dezvelită la Sinaia pe 25 octombrie, la 100 de ani de la nașterea suveranului

Prima statuie a Regelui Mihai la Sinaia va fi dezvelită pe 25 octombrie 2021, ziua când sărbătorim 100 de ani de la nașterea suveranului. Proiectul inițiat de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș în parteneriat cu Ministerul Culturii și Primăria orașului Sinaia se împlinește !

Luni, 25 octombrie, la ora 11:00, va avea loc, în parcul din fața Școlii Gimnaziale „George Enescu”, vizavi de Primăria Sinaia, dezvelirea monumentului realizat de sculptorul Bogdan Ioan. Artistul Bogdan Ioan este câștigătorul concursului internațional organizat de APRP în toamna anului 2020 pentru realizarea acestei statui.

La eveniment va fi prezentă Familia Regală a României, oficialități centrale și locale, membri ai Parlamentului și Guvernului României, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Corpului Diplomatic, Armatei Române și societății civile.  

25 octombrie este și ultima zi în care va fi deschisă publicului Galeria Arhitecților Peleșului, un proiect cultural al APRP co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Expoziția dedicată arhitecților și peisagiștilor Domeniului Regal din perioada 1873 – 1914 mai poate fi vizitată și de ziua Regelui Mihai.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.