Raportul anual al APRP 2021

În anul 2021 Asociația pentru Patrimoniu Regal Peleș a devenit un factor extrem de important în prezervarea și valorificarea patrimoniului arhitectonic și natural a reședinței regale de la Sinaia. Crearea board-ului, organizarea conferinței dedicate patrimoniului regal de la Sinaia – manifestare notabilă, științifică și de prestigiu, revitalizarea și restarurarea Casei Arhitectului sunt realizări notabile ale asociației. Pentru anul 2022, sper ca activitatea APRP să continue, cel puțin în același ritm, pentru finalizarea și refuncționalizarea Casei Arhitecților și pentru demararea unor inițiative similare pentru alte componente ale ansambului arhitectonic regal.”

Dr. Mircea-Alexandru Hortopan, Director, Direcția de Patrimoniu a Muzeului Național Peleș

„Una dintre cele mai dinamice organizații neguvernamentale și cu realizări remarcabile în anul 2021 este Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș. Proiectul împlinit la 25 Octombrie 2021 prin dezvelirea Statuii Regelui Mihai I este de departe unul care a trezit multă emoție și mândrie în același timp pentru noi toți alături de Familia Regală. Sperăm ca în anii care urmează să se continue proiectul de educație și cercetare a studenților de la USAMVB alături de cei de la UAU ”Ion Mincu”, care prin workshop-urile desfășurate pe Domeniul Regal Peleș, aduc o contribuție însemnată restaurărilor patrimoniului natural și construit, dându-ne încrederea că putem clădi un viitor așa cum îl prefigura Regina Maria și cum îl dorea Regele Mihai.”

Fady Chreih, CEO Rețeaua Privată de Sănătate ”Regina Maria”

Raportul APRP 2021:

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.