Poveștile neștiute ale Domeniului Regal din Sinaia, cu Daniela Voitescu la „Neatza cu Răzvan și Dani” – Antena 1

În vacanță și nu numai sunt multe de văzut și de făcut la Sinaia! Domeniul Regal Peleș are atracții pentru orice vârstă, în orice sezon.

La „Neatza cu Răzvan și Dani”, pe Antena 1, Daniela Voitescu spune câteva dintre poveștile mai puțin știute ale Domeniului Regal Peleș.

Fiecare clădire, fiecare colț de natură are povești de aflat. Castelul Peleș uimește și astăzi prin inovațiile tehnologice gândite încă de la construcția sa dar, chiar și când interiorul nu poate fi vizitat, împrejurimile, terasele și celelalte edificii oferă experiențe memorabile.

O noutate absolută este deschiderea Vilei Șipot, fostul Birou Regal de Arhitectură de la începutul sec. XX, spațiu neconvențional pentru Galeria Arhitecților Peleșului – un proiect cultural original al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Pe Domeniul Regal Sinaia, ne putem plimba pe traseele favorite ale Regelui Carol I, putem descoperi numeroasele clădiri care compun ansamblul arhitectural și poveștile incitante ale diferitelor elemente de patrimoniu, așa cum este statuia Regelui Carol din fața Castelului Peleș.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.