Potecile regale de la Peleș

Sinaia, renumita pentru peisajele sale montane impresionante si pentru bogata sa istorie regala, gazduieste unul dintre cele mai pitoresti trasee de drumetie din Romania: Poteca Regala catre Stana Regala.

Aceasta aventura uimitoare ofera nu numai o incursiune in natura, ci si o incursiune in istoria regala a tarii.

Poteca Regala catre Stana Regala din Sinaia este o experienta minunata pentru iubitorii de natura si pasionatii de istorie. Cu un traseu usor si peisaje de neuitat, aceasta aventura este perfecta pentru o zi de relaxare si explorare in inima muntilor Carpati. Asadar, ia-ti ghetele de drumetie si porneste intr-o calatorie memorabila pe Poteca Regala!

Cum ajungi pe Poteca Regala din Sinaia / Sursa foto: www.patrimoniupeles.ro Iata cum sa te bucuri de acest traseu usor si frumos: 1. Planificarea Excursiei Inainte de a porni in calatorie, este esential sa faci o planificare atenta a excursiei tale. Verifica conditiile meteorologice pentru a te asigura ca vei avea parte de o zi frumoasa si sigura. De asemenea, pregateste-ti echipamentul adecvat, inclusiv incaltaminte confortabila, apa si gustari, si asigura-te ca ai hartile necesare sau un dispozitiv GPS pentru orientare.

2. Punctul de Plecare Traseul incepe de la Castelul Peles din Sinaia, o bijuterie arhitecturala ce te va fascina cu frumusetea sa. De la Castelul Peles, urmeaza indicatoarele spre Poteca Regala, care te vor conduce printr-o padure deasa si plina de farmec.

3. Drumul Catre Stana Regala Poteca Regala te va ghida prin peisaje spectaculoase, traverseaza paraie si te indeamna sa admiri flora si fauna bogata a zonei. Traseul este bine marcat si relativ usor, perfect pentru o plimbare relaxanta in natura. In timp ce te bucuri de drumetie, vei simti o conexiune speciala cu natura si istoria locului.

4. Sosirea la Stana Regala Dupa aproximativ o ora de mers pe Poteca Regala, vei ajunge la destinatia finala: Stana Regala. Acest loc idilic te va intampina cu peisaje deosebite si o atmosfera linistita. Poti savura aici o pauza binemeritata si poti admira frumusetea muntilor inconjuratori.

Stancile numite dupa Imparatul care le-a admirat Intre copaci exista un loc amenajat special pentru a putea observa peretele vertical al Stancilor Franz Iosif.

In septembrie 1896, Imparatul Franz Iosif a vizitat Romania cu prilejul inaugurarii canalului de la Portile de Fier si a incheierii lucrarilor de regularizare a fluviului in zona Orsova. Vizitatorul imperial a poposit si la Sinaia, de unde a facut o excursie la Stana Regala. De aici, Imparatul a urcat si pe platforma amenajata pe stanca inalta (situata la o inaltime de 1.299 de metri), pentru a admira Sinaia si Valea Prahovei. Asa se face ca, dupa aceasta vizita, Carol I a dat acestor stanci numele imparatului austro-ungar: Franz Iosif.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.