Observatorul Prahovean: Traseele istorice și grădinile Domeniului Regal Peleș, de la Sinaia, vor fi reabilitate într-un mod profesionist

Continuă demersurile Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, cu sprijinul unor arhitecți de renume și a studenților Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”.

Astăzi, pe Domeniul Regal Peleș a început un workshop al studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, în mijlocul cărora se regăsesc Prof. univ. dr. arh. Augustin Ioan, Decanul Prof. univ. dr. arh. Oana Diaconescu și arh. Matei Badea, proiectantul general al restaurărilor de la Vila Șipot.

Acțiunea este parte a demersului lansat în septembrie de către Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș condusă de directorul executiv Ion Tucă, sub patronajul Familiei Regale a României, de reabilitare a traseelor istorice şi grădinilor Domeniului Regal Peleş.

Proiectul este mai amplu și își propune revitalizarea funcţională a traseelor turistice de promenadă şi a acceselor la Complexul Vulpărie, precum şi evaluarea calităţii acestora.

Ziua de mâine va debuta cu studii și documentare la Castelul Pelișor, urmând ca la prânz să aibă loc prima dezbatere și prezentare a temelor de lucru abordate.

Articol integral pe observatorulph.ro

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.