O statuie a Regelui Mihai I va fi dezvelită anul viitor în centrul oraşului Sinaia, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la naşterea acestuia.

Conducerile Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal Peleş, Ministerului Culturii şi Primăriei Sinaia au semnat marţi, în prezenţa principesei Sofia, un protocol de colaborare. Articol de Oana Mălina Negrea, AGERPRES

Proiectul, inițiat de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș îşi propune şi să revitalizeze traseele turistice de promenadă şi Complexul Vulpărie, de pe domeniul Peleş și va fi realizat în colaborare cu profesori de horticultură şi peisagistică şi studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, dar şi cu membri ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” din Bucureşti.

Sinaia este legată de familia regală, este legată de regalitate, iar cred că inima şi centrul regalităţii în România se află la Sinaia. Oraşul nostru s-a dezvoltat în jurul castelului Peleş şi cred că astăzi oriunde mergi în Sinaia, indiferent că mergi în zona de centru sau în orice cartier vechi al oraşului, amprenta familiei regale este una puternică şi prezentă (…)

Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia

Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş a primit de la familia regală Complexul Vulpărie pentru următorii 25 de ani ca să poată să dezvolte acolo împreună cu cele două universităţi proiecte culturale și educaţionale. Este un moment important pentru noi, pentru că această asociaţie (APPRP) care este foarte tânără semnează un protocol cu un oraş atât de important din România şi avem Ministerul Culturii alături. Acest fapt ne încurajează şi ne spune că suntem pe drumul cel bun, iar faptul că acest protocol se semnează sub egida Casei Regale nu poate decât să ne dea speranţe pentru un viitor frumos aici, la Sinaia (…)

Ion Tucă, Vice-Președinte APPRP

Articolul complet pe AGERPRES.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.