Karina Șabac a descoperit partituri rare și recreează lumea regală de altădată.

Karina Șabac a descoperit documente și partituri din secolele 19 și 20 în cadrul cercetărilor pentru studiile doctorale din Centrul de Studii asupra Muzicilor Secolului XIX la UNMB. Partiturile rare cu litografii de epocă vor face subiectul unui album cu studii explicative și a unei expoziții la Castelul Pelișor. De asemenea, partiturile vor fi cântate în Sala de Muzică a Castelului Peleș, pe 17 septembrie.

Karina Șabac a descoperit și ales partiturile în biblioteca arhitectului Mădălin Ghigeanu din București, care le-a oferit cu multă generozitate pentru a fi arhivate digital în biblioteca centrului universitar CSMSN, proces care a început anul acesta și sperăm să se încheie într-un viitor apropiat. Expoziția de la Pelișor Treizeci şi trei de panouri vor purta în expoziția de la Castelul Pelișor fotografii ale celor mai interesante litografii de partituri. 

Printre ele vor fi şi fotografii ale participării Regelui Ferdinand I şi Reginei Maria la o importantă expoziţie horticolă din Parcul Carol, oferite de profesorul Florin Stănică, prorector al Universitatea de Stiințe Agronomice și Medicină Veterinară Bucureşti – instituție parteneră în proiect.


https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-25775018-karina-sabac-descoperit-partituri-rare-recreeaza-lumea-regala-altadata.htm

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.