Întâlnirea Alteței Sale Regale Principele Radu al României cu Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș

Marți, 27 septembrie 2022, la Palatul Elisabeta, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit pe membrii Comitetului Director al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș. În continuare, Principele s-a întâlnit cu membri, colaboratori și susținători ai organizației, în grădina palatului.

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș este o organizație fondată de personalități ale societății civile cu scopul de a restaura, proteja și de a pune în valoare patrimoniul construit și cel natural de pe Domeniul Regal Sinaia. Organizația desfășoară, în fiecare an, proiecte educaționale, menite să pregătească, prin ateliere studențești sau tabere de creație, viitorii specialiști în arhitectură, construcții și agricultură, precum și viitori slujitori ai Artelor.

Printre proiectele asociației se regăsesc restaurarea unor clădiri din patrimoniul Parcului Regal Sinaia și parteneriatul cu instituții de învățământ din străinătate, în domeniul pregătirii profesionale. Asociația organizează, din doi în doi ani, o conferință internațională, la București și la Sinaia, pentru a face cunoscute societății românești și la nivelul Uniunii Europene valoarea și unicitatea Domeniului Regal Sinaia.

https://www.stiripesurse.ro/foto-principele-radu-s-a-intalnit-la-palatul-elisabeta-cu-membrii-comitetului-director-al-asociati_2578200.html

https://www.agerpres.ro/social/2022/09/28/membrii-ai-conducerii-asociatiei-pentru-patrimoniul-regal-peles-primiti-la-palatul-elisabeta–986275

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.