În august 2021 vom deschide „Galeria Arhitecților” proiect co-finanțat de AFCN

Premieră pe Domeniul Regal Sinaia, în vara 2021! Vila Șipot (Casa Arhitecților) se va redeschide pentru a găzdui un proiect cultural inedit – Galeria Arhitecților Peleșului! Expoziția temporară va dezvălui activitatea arhitecților și peisagiștilor Casei Regale din perioada 1873-1914, în piese grafice și vizuale scoase din arhive pentru a fi arătate publicului.

În Vila Șipot – acest spațiu cu o poveste aparte în rândul edificiilor de pe Domeniu, vor fi organizate și prezentări ale specialiștilor în restaurare, lecții de bună practică, evenimente de promovare a patrimoniului cultural și de evidențiere a restaurărilor așteptate de mai mulți ani.

Proiectul este desfășurat de Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. Ne mândrim cu parteneri de seamă: Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și sponsori generoși: Arhșipot, Herlitz Romania, Romaqua Group Borsec și Romstal.

Miercuri 21 iulie reunim arhitecții și designerii expoziției pentru a începe să organizăm galeria. Cât de curând, vom deschide porțile Vilei pentru a ne începe călătoria în timp, la răscrucea secolelor în care Domeniul Regal a fost creat și a devenit o capodoperă de arhitectură și un simbol al României.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.