Hotel Restaurant Furnica

Imobil impozant, Furnica este încă o dovadă că până și anexele Domeniului Regal erau construite în același spirit monumental, cu grijă față de unitatea de stil, de amplasament și de calitatea materialelor folosite. Desi, pentru călătorul modern, nefamiliarizat cu istoria locului, Furnica poate părea că a fost conceput din start ca un han de lux, în realitate aici au fost „grajdurile noi”, un ansamblu arhitectural frumos proiectat de Karel Liman și inaugurat în 1912.

Este cel puțin surprizător să ne imaginăm că acest complex estetic, perfect proporționat, cu o alternanță de planuri echilibrată era destinat locuințelor pentru personal (40 de camere), spălătoriei și grajdurilor pentru 24 de cai.

După ce, mulți ani, asemenea Economatului, Furnica a funcționat ca hotel și restaurant, lipsa investițiilor și a mentenanței corespunzătoare au dus la închiderea sa. În prezent, Hotel Furnica se află în conservare, în așteptarea unui proiect de renovare care să o reintegreze circuitului turistic și cultural.

Sprijiniți proiectele noastre!

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.