Eveniment cultural, social și de recreere, la Sinaia în weekendul 9 – 10 iulie 2022

CoolTourA Velo la Sinaia este un eveniment organizat pentru comunitatea Adevărații VeloPrieteni, în parteneriat cu  Primăria Sinaia și Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, care va avea loc în weekendul 9-10 iulie 2022.

Este vorba despre o ieșire pentru socializare și voie bună, la munte, la Sinaia, pe Domeniul Regal de la Peleș, atât pe bicicletă, cât și „la picior”.

Recent, au fost descoperiți, de către voluntarii Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, aproximativ 7 kilometri de alei pietruite ce străbat pădurea domeniului de la Sinaia. Aleile fac legătura între principalele construcții și anexele aflate în jurul Castelului Peleș, de la Vila de Argint și până la Stâna Regală.

Sambătă, 9 iulie a.c., începând cu ora 11:00, va avea loc o plimbare, la picior, pe aceste alei, ce include un popas la Complexul Vulpărie, iar, la revenire, va fi organizată o seară relaxată, cu muzică și dans la Hotel Stăvilar și Vila de Argint

Duminică, vor fi vizitate cele două castele, Peleș si Pelișor, accesul fiind asigurat de  Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, cu sprijinul Muzeului Național Peleș.

Asociația Adevărații VeloPrieteni a fost înființată în data de 6 martie 2015, în jurul comunității de bicicliști cu același nume (comunitate care, din 16 octombrie 2011 și până în prezent, a ajuns la peste 10.000 de membri), cu dorința de a promova:

  • Cicloturismul;
  • bicicleta ca mijloc de transport alternativ şi modalitate de recreere;
  • protejarea patrimoniului natural, cultural, istoric şi turistic al României.

Mai multe detalii regăsiți pe pagina: https://www.facebook.com/CoolTourAVelo

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.