Complexul Vulpărie în viziunea studenților bucureșteni

O mare bucurie marți, 29 noiembrie 2022, să susținem prima întâlnire de lucru a studenților din Universitățile partenere ale APRP #asociatiapentrupatrimoniulregalpeles.

Scopul a fost ca, prin această întâlnire, să punem împreună rezultate independente ale studenților din universități diferite, obținute în cadrul workshop-urilor din ultima perioadă, care au vizat proiectul de amenajare și refuncționalizare a Complexului Vulpărie, parte a Domeniului Peleș.

Astfel, am asistat cu multă atenție la dezbateri ale studenților privind diferitele soluții ale proiectului, în prezența profesorilor lor din Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinara din București #USAMV (Facultatea de Horticultură), Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu #UAUIM (Facultatea de Arhitectură de Interior) și Universitatea Tehnică de Construcții București #UTCB (Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole).

Dezbaterile vor continua în grupuri comune de lucru, iar în final proiectantul general va sintetiza rezultatele pentru a se concretiza și pune în operă a proiectul de amenajare și refuncționalizare a ”Vulpăriei”, ca punctul nodal al aleilor pietruite din pădurile Peleșului, pe traseul care are ca punct final Stâna Regală.

Prin acest proiect vizăm dezvoltarea de activități culturale, educaționale, științifice, de cercetare, protecție a mediului, recreative și turistice.

Mulțumim celor care au făcut posibilă această primă întâlnire a studenților bucureșteni și în mod special: ARCUB, Revista Patronatului Român și Sempre Sano Catering.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.