Despre nevoile de reabilitare si valorificare ale Domeniului Regal Peleș

Noi perspective pentru Domeniul Regal Peleș. Interviu cu Directorul Executiv APRP – Ion Tucă

La conferința „Protejarea și punerea în valoare a patrimoniului Domeniului Regal Peleș” organizată de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș pe 28 și 29 septembrie 2021, au fost abordate, poate pentru prima oară în ultimii 20 de ani, problemele majore ale patrimoniului Domeniului Regal Peleș dar și modurile prin care poate fi dezvoltat potențialul său economic, turistic și cultural.

Imediat după acest eveniment, dl. Ion Tucă, Vicepreședintele și Directorul Executiv al APRP, a rezumat concluziile cele mai importante în discuția cu dl. Cezar Iulian Armașu, Directorul Revistei Patronatului Român.

Care este stadiul Castelelor Peleș și Pelișor? Ce demersuri de conservare urgente se impun? De ce efortul de restaurare este o responsabilitate colectivă, împărțită între Familia Regală, autoritățile statului, sectorul business și societatea civilă? Care este potențialul economic cu beneficii pentru România și cum poate fi valorificat? Ce progrese s-au făcut prin activitatea APRP? Care sunt planurile pentru locurile care pot fi reabilitate cel mai curând, cu sprijinul specialiștilor și al societății civile – aleile și parcurile, Complexul Vulpărie, Vila Șipot? Ce s-a descoperit prin lucrările de refuncționalizare începute? Ce proiecte culturale, care implică artiști și ce proiecte de cercetare, care implică studenți, sunt derulate sau planificate?

Aflați răspunsurile la aceste întrebări în interviu.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.