Căsuța Poartă

Căsuța Poartă, prima renovare din ultimele decade

Căsuța Poartă de pe Domeniul Regal Peles revine la viață!

În ianuarie 2021, am inclus în planul nostru de restaurări ”Căsuța Poartă”, clădire care întâmpină vizitatorii, la intrarea pe domeniu. Cu grijă și migală, am redescoperit frumusețea lemnului scării interioare cu nuanța originală, pe care o avea acum mai bine de 100 de ani. Cu ajutorul doamnei Mioara Simcelescu, amenajăm și mobilăm acest spațiu neglijat multă vreme.

Prin restaurare, am oprit un proces de degradare care urma să producă distrugeri ireversibile. Pentru prima oară în decade, Căsuța Poartă este din nou un imobil funcțional și dispune de echipamentele și izolarea necesare pentru a fi protejată de efectul intemperiilor și al timpului.

Prin eforturile Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, Căsuța Poartă își va redobândi locul în ansamblul arhitectural al zonei.

Fiecare element de patrimoniu restaurat înseamnă recuperarea unor valori culturale dar și o investiție durabilă în revigorarea potențialului turistic și economic al comunităților de pe Valea Prahovei.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.