Castelul Peleș – 140 de ani de la inaugurare

7 octombrie 1883 – 7 octombrie 2023: Castelul Peleș, 140 de ani de la inaugurare!

În urmă cu 140 de ani, la opt ani de la punerea pietrei de temelie, se inaugura una dintre clădirile-simbol ale României, în prezența Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta. Un eveniment fastuos, la care au participat mii de oameni.

Evenimentul din acest an, dedicat sărbătoririi a 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleş, găzduit de Custodele Coroanei Române, s-a desfăşurat vineri seară în Sufrageria de Stat a Palatului Regal din Bucureşti.

Alteța Sa Regală Principele Radu, care a trecut în revistă istoria de aproape 150 de ani a Castelului Peleş, care se confundă cu istoria ţării, a afirmat că edificiul reprezintă „o catedrală a statalităţii române”.

Cu această ocazie, Monetăria Statului a lansat emisiunea medalistică „140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș”.

https://www.agerpres.ro/social/2023/10/06/video-eveniment-dedicat-aniversarii-a-140-de-ani-de-la-inaugurarea-castelului-peles-principele-radu-o-catedrala-a-statalitatii-romane–1182180?fbclid=IwAR2iAudKNXwqsQQgd1uhmlB40BZJZygargRWU8mpVqNa1_yOU-Po-B7-wug

https://fb.watch/nx-i7TnvYy/

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.