București TV – Studenții de la Universitatea de Arhitectură, “la lucru” pe Domeniul Regal Peleș

Este pandemie, sunt vremuri grele, dar asta nu-i împiedică pe studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” să fie foarte activi și să participe la proiecte speciale.

Am avut, în perioada 13-15 noiembrie, un workshop desfășurat pe Domeniul Regal Peleș, organizat de Asociația pentru Patromoniul Regal Peleș, în parteneriat cu Universitatea de Arhitecură și Urbanism Ion Mincu din București. Cu această ocazie, studenții și profesorii Facultății de Design Interior au putut avea contribuții în proiectul de restaurare de la Vila Șipot, Casa Arhitectului Karel Liman, arhitectul Casei Regale și al Regelui Carol I. Acesta a proiectat cele mai multe dintre edificiile de pe Domeniul Regal Peleș. De altfel, după cum știe toată lumea, Castelul Peleș în forma pe care o cunoștem astăzi este opera renumitului arhitect ceh. De asemenea, Castelul Pelișor este proiectat de Liman special pentru principii moștenitori Ferdinand și Maria ai României. Acesta este și motivul pentru care workshop-ul a avut ca debut studiul de documentare la Castelul Pelișor, sub directa îndrumare a d-nei decan prof. univ. dr. arh. Oana Diaconescu.

Ion Tucă, director executiv Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș

Concluziile workshop-ului și soluțiile vor fi prezentate în cadrul unei întâlniri care va avea loc, la sfârșitul lunii noiembrie, la sediul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din Capitală.

Reportaj București TV

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.