ASR Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta reprezentanții și colaboratorii Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș

În numele Majestății Sale Custodele Coroanei, vineri, 20 august 2021, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta un grup de personalități academice și muzicieni implicați în două evenimente culturale și educative găzduite de Domeniul Regal Sinaia.

Expoziția „Galeria Arhitecților Peleșului – Domeniul Regal Sinaia, de la proiect la capodoperă (1873-1914)”, va avea vernisajul mâine la Vila Șipot (Casa Arhitecților). Proiect al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, expoziția invită la o călătorie în timp, la răscrucea secolelor XIX și XX, în atelierele celor care au gândit și pus în operă viziunea Regelui Carol I, fondatorul Domeniului.

După vernisaj, Sala de Concerte a Castelului Peleș va găzdui un concert cameral cu muzici româneşti din secolul XIX şi începutul secolului XX, susținut de violonistul mexican Raúl Teo Arias, de la Filarmonica din Bamberg, Germania, și pianista olandeză de origine română Karina Șabac. Concertul este un omagiu adus Regelui Mihai I, la centenarul nașterii sale. Piesele interpretate în concert sunt legate de Castelul Peleș, de Regele Carol I și de Regina Elisabeta.

Alteța Sa Regală a urat succes muzicienilor, arhitecților, horticultorilor și peisagiștilor implicați în acțiunile publice ale Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș și, în special, realizatorilor expoziției și concertului de mâine.

În finalul vizitei la Palatul Elisabeta, musafirii au vizitat Expoziția Regală.

Mai multe imagini la sursă: romaniaregala.ro

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.