APPRP, Ministerul Culturii și Primăria Sinaia, parteneriat pentru revigorarea Domeniului Regal

Istoria orașului Sinaia este strâns legată de existența Familiei Regale a României, de construirea Castelului Peleș de către Regele Carol I pentru a-i servi drept reşedinţă de vară, investită cu funcţii politice, culturale şi de reprezentare statală europeană. Sinaia s-a dezvoltat de-a lungul anilor și a devenit reședința de vară a elitei românești, datorită prezenței Familiei Regale la Sinaia.

Regele Mihai I și-a adus o contribuție majoră la istoria recentă a României. Regele a purtat o dragoste profundă românilor și locului unde s-a născut – Sinaia. Din dorința de continua tradiția și de a promova valorile morale și spirituale ale monarhilor României, Familia Regală a României a dat în folosință Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, printre altele, aleile și potecile Peleșului, pentru următorii 25 de ani.

Pentru a demara și a implementa proiecte semnificative de renovare a Domeniului Regal Peleș, APPRP a semnat, pe 22 septembrie 2020, un protocol de parteneriat cu instituțile care dețin un rol-cheie în acest proces: Ministerul Culturii și Primăria Orașului Sinaia. Astfel, cele trei instituții se asociază pentru a realiza obiective culturale importante: realizarea și amplasarea statuii Regelui Mihai I al României în Sinaia și reabilitarea aleilor și potecilor care străbat pădurile Domeniului Regal Peleș către Stâncile Franz Joseph.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.