Pe 3 noiembrie, membri ai boardului APPRP – dl Ion Tucă, director executiv și dl Alexandru Muraru. Membru onorific, au participat la o întâlnire de lucru la Palatul Victoria pe tema reabilitării monumentelor istorice de valoare națională și universală, și a identificării de soluții pentru Castelul Peleș. Din partea Guvernului, au luat parte la discuții Vice-prim-ministrul Guvernului României, dna Raluca Turcan, Ministrul Fondurilor Europene, dl Marcel Boloș și dl Valeriu Antonovici, consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului.
„Castelul Peleș este cel mai important monument de patrimoniu al României și destinația preferată pentru peste un milion de turiști anual” a declarat dl Alexandru Muraru, membru al board-ului Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș.
„Fondurile guvernamentale prin Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice, dar mai ales finanțările europene din exercițiul multianual 2021-2027, precum și din Planul european de redresare economică vor fi sursele pentru aceste valori ale patrimoniului național.
Monumentele istorice sunt mărturia trecutului unei națiuni dar și a felului în care prezentul ne găsește preocupați de punerea acestora în valoare.
Castelul Peleș este astăzi aflat sub administrarea Ministerului Culturii prin Complexul Muzeal Național Peleș, dar punerea sa în valoare și protecția sa vor ajuta comunitatea locală, turismul, vor crește substanțial gradul de accesibilitate al românilor la cea mai prestigioasă clădire de patrimoniu a României, martorul istoriei noastre moderne și contemporane și a făuririi Națiunii.
Casa Regală, instituția care a fondat statul român modern și a luptat mereu pentru idealurile națiunii, pentru integrarea noastră europeană și euroatlantică, rămâne unul dintre cei mai puternici și solizi parteneri instituționali ai României
Alexandru Muraru
Eforturile Asociației de a obține resursele necesare proiectelor de restaurare și punere în valoare patrimoniului regal Peleș se extind din ce în ce mai mult la nivelul colaborării cu autoritățile centrale.