Antena 3 – Castelul Peleș ar putea redeveni unul dintre punctele centrale de interes istoric național și internațional

Castelul Peleș ar putea redeveni unul dintre punctele centrale de interes istoric național și internațional. Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș și instituțiile partenere au început demersurile necesare pentru salvarea identității patrimoniului istoric național.

Pe lângă vizitarea muzeului, cei implicați în restaurare își doresc ca, pe viitor, turiștii să admire și parcurile superbe existente pe Domeniul Regal. Și patrimoniul muzical regal are o importanță deosebită, iar compoziții de valoare dedicate Familiei Regale, în secolul XIX și XX, sunt redescoperite în zilele noastre.

Vedeți, în reportajul celor de la Antena 3, care sunt perspectivele și evoluția proiectelor de recuperare și repunere în valoare a patrimoniului construit, natural și muzical prezentate la conferința Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș din 28 septembrie.

Recomandă

Susțineți proiectele noastre

Prin intermediul APPRP, toți cei care apreciază valoarea monumentelor de arhitectură și a patrimoniului natural pot contribui la efortul de reconstrucție, întreținere și dezvoltare a acestora.